divendres, 27 de maig de 2016

LA BIBLIOTECA VIVIENTE
LA RADIO DE LA VIDA1. Va consistir en que venen cuatre persones a

contarnos la seua historia.
 2. Van participar Guillermo i Rosa.

3. Es va desarrollar mentres escoltaben la seua historia, anotavem coses importants de la seua vida, hem fet una entrevista i per últim van redactar.

4. Participaron Maria Esperanza, Miguel Ángel, Héctor Wiliam i Carlos Pascual.

Ara ens anem a parlarvos de dos histories que ens a agradat d'aquestes persones:                                      Miguel Angel Cantero Perez


Miguel Angel Cantero Perez ha estudiat formació professinari a fer un màster. Perquè volia ajudar a els immigramt ha sobre viure.

Algunes persones viuen en campanyes y tenen que aguantar tots els temps. Pluja, sol, neu... Un xiquet va morir en Síria bombardeig y també van perdre la casa.

Osman un xiquet, paràlisi cerebral, pesa 7kg. Arreplegaven firmes per salvar a la família d´ Osman , el xiquet, i per a tindre un futur millor.

Idmeni esta situat en una aldea, hi ha 14.000

persones. Teniemun “passe” per a poder passar i llevar la roba i llevar-hi les purer i els palls. Se podia passar tres dies. Les seues necessitats eren un carret per als bebés, per a transportar als bebés i les coses del viatge.

Portaven crema solar per als xiquets com als adults, per ha protegir la pell perquè se cremablen amb el sol.

I per a cuinar agaferem llandes per a cuinar.

I a les mares anaven a tindre fills. Les operaven ha les mares tallant-les per ha traure al bebé. Els metges els deixaven 2 dies de descans i passat els 2 dies seń anaven. La meua opinió és que hi ha molta gent que necessita moltes coses que nosaltres tenim. He aprés que la vida de molta gent no té res. Jo pense que els podria ajudar.

 
                                                               María Esperanza:

María Esperanza té 59 anys i 5 fills. És Colombiana. El seu marit va morir.
En el seu poble era campesina. Va nàixer allí a Colombia en un poble.
Ha vingut a Espanya per a eixir del seu país perquè estaven en guerra. Va vindre a Elx per la guerra i perquè en el seu país van matar al seu marit, també va vindre a Elx per a fer una nova vida. I estudiar novament, ella els seus punts de la vida era munyir i cuidar de les vaques i de hort.
A Maria li agrada Espanya però no el guren. D'Elx li agrada tot.


Lo ha fet: Paula Gonzalez Robles, Ilham  El Anbari Noami i Coraima de manueles Gonzalez.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada